Toyota- masina viitorului


Enuntul probei:
Scrie intr-un articol ce inventie din istoria tehnologica a lumii consideri ca a adus sau poate aduce omenirii cele mai mari beneficii pe termen lung si cum crezi ca drumul deschis de Toyota, datorita succesului sau tehnologic si comercial cu masinile Prius, Yaris Hybrid sau Auris Hybrid, poate genera o schimbare a paradigmei in industria auto.
Nu este necesar sa intri in detalii tehnice, ci doar sa argumentezi beneficiile pe care respectiva inventie le-a adus, cum a schimbat lumea.

****

Toyota ne surprinde mereu prin inovatie si tehnologie. Ma intreb daca acest lucru ar fi fost posibil si daca nu se inventa roata. Desi inventia acesteia este pierduta in negura istoriei, roata sta la baza intregii tehnologii moderne. O poveste draguta spune ca, in preistorie, roata a fost patrata iar oamenii se chinuiau sa o invarta asa, fiind din piatra colturile s-au erodat devenind astfel rotunda si mai usor de manevrat. Asa  i-au descoperit eficienta. Ea evoluand cu timpul de la roata din piatra, lemn si apoi metal, asa cum este cunoscuta in zilele noastre. Din moment ce prima roata, construita din lemn, a reusit sa schimbe lumea, asa cum era ea cunoscuta pana la acel moment, omul a incercat, de-a lungul timpului, sa imbunatateasca materialele care intrau in alcatuirea acestei inventii remarcabile, iar primele spite din fier se pare ca au fost folosite la carele celtice, in jurul anului 1000 i.Hr., astfel de roti ramanand, practic, identice pana in anul 1802, cand G.F. Bauer patenteaza primele spite tensionate, aceasta idee evoluand in forma spitelor de la rotile de bicicleta pe care le stim astazi.

Bicicleta a dus in timp la aparitia automobilului si cea mai importanta inventie s-a concretizat in anul 1769, cand Francois Cugnot a construit primul autovehicul dotat cu un motor cu abur. In perioada 1830- 1900 a fost descoperit si apoi imbunatatit autovehiculul  electric urmand ca  in 1916 sa fie inventata  o masina hibrid care avea atat motor cu combustie interna cat si motor electric, si ca o paranteza as pune ca primele inventii, avand in vedere si motorul cu abur, pareau ca au fost concepute ca fiind prietenoase cu mediul. Acest aspect fiind subliniat si sustinut in prezent de catre Toyota prin cele trei modele hibride care ofera un maximum  de confort si tehnologie, design atractiv, eficienta si performanta.

Prius, Auris Hybrid, si Yaris Hybrid sunt cei trei pionieri care folosesc tehnologia hibrida pentru un consum optim de combustibil ce are ca efect emisii scazute de CO2 si care pot rula exclusiv electric distante de 2 Km intr-un mod extrem de silentios, emisiile fiind reduse la 0. Placerea condusului fiind astfel imbinata cu protejarea mediului inconjurator.

Pe langa modul normal de conducere acestea dispun de trei variante eficiente:  EV, ECO sau Power ce se adapteaza fiecarui stil de condus;

  1. Modul EV pentru propulsia exclusiv electrica cu eficienta maxima, zero emisii si deplasare silentioasa.
  2. Modul ECO pentru a mixa eficienta si performanta.
  3. Modul Power pentru un raspuns maxim al acceleratiei.

avantaje: poluare considerabil redusa, zgomot redus, consum mai mic, usurinta in manipulare etc.

Consider automobilul o inventie importanta pentru omenire, un mod eficient de transport si un succes tehnologic si comercial, iar drumul deschis de Toyota ne poarta spre un viitor mai putin poluat, fara piedici si dezavantaje. Masinile sunt necesare dar reprezinta o mare sursa de poluare care afecteaza sanatatea noastra si mediul inconjurator. Impreuna, insa, putem evita neplacerile produse de poluare bucurandu-ne de confortul, siguranta si performanta masinilor Toyota. Alegerea noastra influenteaza viitorul copiilor nostii!

 

 

Articol scris pentru SuperBlog 2012

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Iuliana Condrea

CABINET INDIVIDUAL DE PSIHOLOGIE

Everything But The Music

The classics for those who like their music great and their sense of decency...not that much.

Books Around The Table

A potluck of ideas from five children's book authors and illustrators

despresunfood

Gateste sanatos cu Sun Food!

Minunile din gradina mea

Despre familia mea,copiii mei,gradina mea.......despre ceea ce ma face fericita

innovadbaby

Informatii utile pentru parinti in vederea alegerii si utilizarii corecte a articolelor pentru copii

Teatrul Masca Blog

un teatru altfel

%d blogeri au apreciat asta: