Cuvinte parfumate așezate într-o carte


2056Fiecare carte ascunde o poveste. Poate fi o carte nouă, poate fi o carte veche, parfumul păstrat între pagini este cel care îți inundă nările de fiecare dată când o deschizi. Cele noi încă păstrează mirosul înțepător de cerneala proaspătă, în timp ce cărțile vechi emană un parfum…unic. Dacă, mai nou, găsim cărți și în varianta electronică, pot spune că noi – cei din generații mai puțin ”norocoase” – am răsfoit cu emoții și respirația tăiată cărțile din podul bunicilor. Erau cărți vechi, prăfuite, cu coperți scorojite și pagini îngălbenite dar învăluite în mister. Un mister păstrat cu grijă ani la rând pentru că tu, cititorul, să o găsești la fel de interesantă ca-n prima zi.

De fiecare dată când mergeam la bunici urcam cu frică pe scara veche, din lemn ce trosnea sub tălpile-mi mici, spre lada cu comori ce era așezată între oale și străchini de lut frumos pictate. Acolo, într-un semiîntuneric liniștitor, razele soarelui năvăleau jucăușe prin sticla prăfuită a ferestruicii făcută parcă special pentru ele. Îmi era greu să aleg o singură carte, luam două, trei… și coboram cu și mai multă teamă pe scara veche, cu urme de var alb pe alocuri. Mă îndreptam spre grădină cu cărțile strânse la piept, desculță, și poposeam de fiecare dată sub corcodușul bătrân. La umbra lui citeam basme populare și povești nemuritoare scrise cu litere de-o șchioapă, și pășeam într-o lume fabuloasă cu prinți curajoși și prințese frumoase iar timpul parcă stătea în loc.

Acele vremuri au trecut, dar le păstrez cu drag în suflet și au devenit la fel de nemuritoare precum filele parfumate de poveste. Oare cărțile electronice au parfum? Dar pot fi păstrate într-o ladă pe care nepoții s-o descopere entuziasmați? Există avantaje în relația carte tipărită vs. e-book? În cazul în care îți dorești o mini-bibliotecă portabilă, da. E-book-urile pot fi purtate oriunde și oricând, în număr mare – e singurul avantaj. Dar sentimentul pe care-l ai când răsfoiești o carte, nu are comparație. Tu ce alegi?

Am încercat să le dezvolt copiilor mei iubirea față de cărți tipărite, să le colorez copilăria și să le ofer porția lor de bucurie de care să-și amintească cu drag și dor. Dacă pe viitor vor vrea să citească și cărți în varianta electronică este alegerea lor, până atunci însă, vreau să împart cu ei parfumul neprețuit al filelor de carte.

l

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Iuliana Condrea

CABINET INDIVIDUAL DE PSIHOLOGIE

Everything But The Music

The classics for those who like their music great and their sense of decency...not that much.

Books Around The Table

A potluck of ideas from five children's book authors and illustrators

despresunfood

Gateste sanatos cu Sun Food!

Minunile din gradina mea

Despre familia mea,copiii mei,gradina mea.......despre ceea ce ma face fericita

innovadbaby

Informatii utile pentru parinti in vederea alegerii si utilizarii corecte a articolelor pentru copii

Teatrul Masca Blog

un teatru altfel

%d blogeri au apreciat asta: