Cu Climatico în casă, vara e răcoare și iarna caniculă


Sunt o persoană curioasă și îmi place să testez lucruri noi, să experimentez… Așa mi-am descoperit noua pasiune! Îmi place s-o fac vara, mai ales pe caniculă – îmi dă, așa, o imensă doză de energie nestăvilită, și parcă nici nu transpir așa tare după. Chiar simt cum mă revitalizează. De ce să mint; mi-ar plăcea s-o fac și iarna, dar cui naibii îi mai arde la  -O grade? De fapt, nu cred că există om care să nu și-o fi dorit în timp ce dârdâia ca piftia sub plapuma de lână!

Ba, aveam chiar și o teorie: vara, să fie zilnic, chiar de două, trei ori pe zi, dar iarna, nu! Niciodată! Asta până în ziua în care vecinu’ Dorel a venit c-o idee de mi-a dat teoria peste cap. Bănuiam eu că ceva e necurat la mijloc dar nu m-am băgat, l-am lăsat s-o facă cum și când poftește.  E sănătatea lui până la urmă, nu? Dar curiozitatea și invidia nu-mi dădeau pace, așa că m-am prezentat în fața lui și am început să-l trag de limbă.

-Și, am auzit că aseară ai făcut…
-Da. Am făcut. Și fac și azi, și mâine.. Fac și de Crăciun, ce-ți pasă ție?
-Măi omule, ești nebun? Cum adică…de Crăciun!? zic, în timp ce înghițeam în sec, de poftă.
-Așa bine! Nu contează că e iarnă, eu o fac! zise nervos și intră în casă.
Plină de nervi, m-am dus după el ca să-i reproșez că e un mare nesimțit. Ba, aveam de gând să-l spun tuturor, să nu-i mai treacă pragul. De cum am intrat în casă m-a izbit o briză atât de plăcută încât am uitat de ce am intrat. Inițial, am crezut că are toate ferestrele deschise, dar nu, erau închise. M-am dus în bucătărie, la fel! Răcoare ca-n vârful muntelui deși afară era o căldură de ți se prăjeau ouăle luate de la magazinul din colț, direct în pungă. Dacă mai luai și cârnați, cred că se prăjeau și ăia.

Nu-l vizitez foarte des, nici măcar des, îl vizitez aproape deloc. Dar urmele de pe masa din bucătărie nu m-au împiedicat să nu-mi dau seama că a folosit frișcă și căpșuni. Măgaru’!

Oricum îl cunosc, oarecum, și știu că nu ar rezista tentației, așa că am forțat nota și l-am întrebat:
-Și, dacă tot am venit, mi-o arăți și mie?
-Hmmm, fie, doar o secundă, da? Să-ți ții mâinile acasă, vezi că e ceva nou pentru tine.

Și se întoarse de la frigider cu un castron mare și plin ochi cu înghețată de vanilie, frișcă și căpșuni. Aruncase și niște fulgi de ciocolată peste. Chiar era o rețetă nouă.

-Vreau s-o fac de Crăciun, e perfectă, mi-a zis plin de îngâmfare. Acum, că am aer condiționat Climaticoîmi permit! Vara mă bucur de răcoare și iarna fac saună dacă vreau.

oui

Ce măgar, n-am văzut așa ceva, îi place să mă chinuie…
-Auzi, vecine, nu mai bine îmi povestești cum e cu aerul ăsta condiționat în timp ce servim noi o cupă din înghețata asta care se topește în privirea mea?
A ezitat puțin dar pesemne că și el e nevorbit, așa ca mine, și m-a servit; ce-i drept și-a pus mai mult pentru el, dar ce mai contează.
-Și, zici că e nou? Chiar că e plăcut aici, la tine.
-Da, da, e nou. L-am luat de pe net. Am intrat pe Climatico.ro și am găsit o super oferta aer conditionat așa că n-am ezitat o clipă. Îți place, nu?
-Da, e foarte interesant.
-Te întrebam de înghețată…
-Aaa… E bună.

M-am scuzat și am plecat acasă. Oricum nu mi-a plăcut înghețata, eu o fac mai bună. Am experiență. Nu mă crezi? Te invit s-o guști, acum, sau de Crăciun. De acum îmi permit s-o fac chiar și iarna. Că am aer condiționat. L-am luat tot de la Climatico.ro pentru că au prețuri bune, livrare rapidă și montaj de calitate- că e important și montajul ăsta, contează cine-l face. Și cu 10 ani de experiență în spate normal că o fac ca-lumea. Chiar zilele trecute vorbeam cu vecina Florica și se plângea săraca că-i e teamă să-l folosească p-ăla al ei, luat din piață și montat de Stelică- portaru’ de la școala de vis-a-vis. Cică pocăne și țăcăne când îl pornește mai ceva ca picamăru’ ăla de spărgeau ăștia asfaltul cu el. Așa că, mai bine stă transpirată de cât să-i cadă ditamai ăla-n cap.

aer

Oricum, al meu e tăcut, frumos și își face foarte bine treaba. D-asta i-am și zis Floricăi să vină la mine ori de câte ori simte nevoia să se răcorească. Și, cine știe, poate ne revitalizăm împreună, cu o înghețată.

 

aer 2

 

Reclame

Un comentariu

  1. […] castiga suma de 500 lei Locul 2: Adriana Dinca cu articolul https://adrianadinca.wordpress.com/2014/08/23/cu-climatico-in-casa-vara-e-racoare-si-iarna-canicula/ castiga suma de 300 lei Locul 3: Mihaela Dobre cu articolul […]

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Iuliana Condrea

CABINET INDIVIDUAL DE PSIHOLOGIE

Everything But The Music

The classics for those who like their music great and their sense of decency...not that much.

Books Around The Table

A potluck of ideas from five children's book authors and illustrators

despresunfood

Gateste sanatos cu Sun Food!

Minunile din gradina mea

Despre familia mea,copiii mei,gradina mea.......despre ceea ce ma face fericita

innovadbaby

Informatii utile pentru parinti in vederea alegerii si utilizarii corecte a articolelor pentru copii

Teatrul Masca Blog

un teatru altfel

%d blogeri au apreciat asta: