Plante frumoase sau afaceri banoase


Vremurile in care traim ne indeamna sa fim receptivi la fiecare idee de afaceri ce promite succes pe termen lung. O astfel de idee este si aceea de a planta copaci paulownia. Ati auzit de ei? Se spune despre el ca este copacul cu cea mai mare viteza de crestere din lume, ce poate ajunge la o inaltime de 20 de metrii in doar 3 ani. Lemnul furnizat de copacii paulownia este de cea mai buna calitate, fara noduri, rezistent si curat, si este folosit la realizarea multor produse: mobila scumpa, instrumente muzicale, iahturi etc. Paulownia se planteaza primavara si se ingrijeste foarte usor, fara niciun efort din partea dvs., este ferit de daunatori si se poate recolta dupa 3 ani de la plantare. Vestea minunata este aceea ca, dupa taiere, va creste un alt copac din radacina ramasa – astfel incat va puteti bucura de o alta recolta in care, practic, nu ati investit nimic. Si, avand in vedere ca pretul cu care se vinde in tarile occidentale este de sute de euro/mc – chiar se anunta a fi o afacere profitabila si de durata. Pe langa aceste beneficii detine si flori frumoase si coroana bogata, astfel incat va poate infrumuseta si gradina, nu doar portofelul! 🙂

De la inaltimea de 20 de m coboram la tufele de afin ce pot atinge inaltimi cuprinse intre 30 cm si 2 m. Afinul este un arbust fructifer de la care se intrebuinteaza atat fructele cat si frunzele, si se dezvolta foarte bine pe soluri acide – cu un pH situat intre 4,5 – 5,5. Exista mai multe soiuri de afin, iar perioada optima de plantare este toamna si primavara. Solul trebuie bine pregatit inainte. El necesita o analiza pentru a putea fi stabilit pH-ul optim, care poate fi corectat cu ajutorul unui amestec de rumegus de conifere si/sau turba precum si alti corectori de aciditate. Terenul se niveleaza cu 10-15 zile inainte de plantare, iar gropile vor avea dimensiuni de 30/30/30. Distanta acestora va fi de 2,5 m intre randuri si 1-1,2 m intre arbusti pe rand, iar udarea se va face imediat dupa plantare. Fertilizarea se face primavara, prin aplicarea de gunoi de grajd sau ingraseminte verzi. iar toamna se ara pamantul. Tufele se pot corecta si intretine prin taiere, si se protejeaza de daunatori cu produse speciale. Fructele de afin se coc in luna iulie, nu se scutura de pe tufa, si se culeg toamna.

tuja_5995

De la tufe trecem la gardul viu. Care mie imi place tare mult, iar cea mai cautata planta pentru acest minunat decor este tuia. Cu o crestere rapida, acest conifer poate atinge inaltimi cuprinse intre 10 si 20 de m, si poate fi tuns dupa bunul.plac. Este rezistent la frig si se planteaza intr-un pamant bogat, moale, profund si foarte bine drenat, in care s-a amestecat nisip. Se iriga sistematic – profita si de ploaie – dar nici seceta nu-l deranjeaza; iar cu asta demonstreaza ca tuia nu este deloc pretentios. Se inmultesc toamna sau primavara prin butasi semilemnosi, sau prin seminte – primavara.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Iuliana Condrea

CABINET INDIVIDUAL DE PSIHOLOGIE

Everything But The Music

The classics for those who like their music great and their sense of decency...not that much.

Books Around The Table

A potluck of ideas from five children's book authors and illustrators

despresunfood

Gateste sanatos cu Sun Food!

Minunile din gradina mea

Despre familia mea,copiii mei,gradina mea.......despre ceea ce ma face fericita

innovadbaby

Informatii utile pentru parinti in vederea alegerii si utilizarii corecte a articolelor pentru copii

Teatrul Masca Blog

un teatru altfel

%d blogeri au apreciat asta: