Bocris.ro – magazin online IT cu personalitate


Pe Jimmy îl cunosc din copilărie. Puțin spus copilărie – îl știu de pe vremea când eram în scutece; de când ne împletea bunica ciupici asortați – și recunosc că ai lui erau cei mai frumoși. Nu știu de ce se făcea diferență între noi, dar el era cel mai răsfățat. Mereu primea cele mai frumoase chestii. La școală am mers împreună, mâncam împreună, ne jucam și visam împreună. Visam la un viitor strălucitor, numai lapte și miere, fără grija zilei de mâine. Ca toți tinerii, de altfel! Deși ne-am făcut planuri și idei din timp, astrele au avut grijă să-și bage coada și să le încurce. Și, ca o paranteză, niciodată nu am înțeles de ce se amestecă ele în treaba noastră, pământească! Cum să nu te apuce nervii când știi că ai trecut în plan să termini liceul, să faci o facultate și să-ți găsești un serviciu bine plătit – chestii aparent minore – și în acel moment se trezește Marte să se combine cu Pluto, fix în ciuda lu’ Jupiter; și, frate! nu știu cum lucrează ăștia dar practic îți taie craca de sub picioare! N-am văzut așa ceva! E o rivalitate între ele mai ceva ca între clanuri! Iar consecințele? Cine le suportă? Noi, pământenii, evident!

Parcă și văd cu ochii minții discuția dintre ele atunci când eu, cel cu coșuri pe față, străluciri în priviri și emoții în glas îmi pictam viitorul în cele mai vesele și vibrante culori:

-„În primul rând să învăț bine la școală ca să fiu deștept, să mă descurc în viață. Să am bani și economii pentru zile negre…să am mulți prieteni…”

-„Saturn, ia vino mă! Hai că azi am chef de caterincă! Ia, fii atent la ăsta ce dorințe are… :)))”

În același timp cerea și Jimmy ceva…

-„Io vreau gagici! Multe, multe gagici!”

-„Eee.. .Așa da! Venus, adu pasta corectoare și un pix. Facem modificări.”

……………….

Pe Jimmy l-au trimis în Spania. Pe mine m-au făcut bugetar. Adio, salariu mare! Adio, economii! Adio, prieteni! Jimmy a revenit acasă după 5 ani de patrulat prin Regat. Ne-am întâlnit. Eu.. la fel ca acu’ 5 ani! El, nu! A venit cu mașină scumpă, tunată…de-mi era și jenă să-mi opresc bătrânu’ Logan lângă ea. Cu adidași fosforescenți și îmbrăcat într-un trening lucios, de firmă, m-a poftit în casă. Acolo, gagica. Tunată și ea. Pff… Ce să zic… Ce e frumos și lui Dumnezeu îi place! …Eu am luat-o pe Mimi a mea că e fată de casă, gospodină… În casă, lux. Plasmă cât juma’ de perete, mobilă din reviste și statuete Feng Shui poleite cu aur de nu știu câte karate. După depănat amintirile legate de peripețiile petrecute prin țara lui Cervantes, presărate cu cuvinte catalane, i-am invitat pe la mine. Să mai recuperăm, să o cunoască pe Mimi…

Nu știu ce a fost în mintea mea atunci când i-am invitat, dar am dat iar vina pe astre. Ce să vadă la mine!? Nu tu TV smart, nu tu telefon smart, nu tu chestii bengoase…nici măcar eu nu sunt smart! Cu ce să mă laud!? Cu Mimi?!? Mi-am pus laptopul în poală și navigam haotic. Ca de obicei. Când, deodată, dau peste televizoare ieftine. Atunci „Tring!” mi-a venit ideea genială. Îmi cumpăr un TV smart, un smartphone ieftin și bun – cu care să-și facă Mimi poze frumoase, că de fiecare dată mă cheamă să-i fac poză după poză după poză…până iese un selfie mai de Doamne ajută! – și mai iau și două camere de supraveghere. De ce camere de supraveghere? De fițe aș fi vrut să vă spun, dar realitatea e că de două nopți Nero rupe lanțu la cât de tare se agită. Probabil că astrele îmi testează vigilența, și la ce somn am noaptea…nu vreau să mă coste Loganu.

0_Gsmart T4

be197003b80a0f14175506f74f8a331a

fefcaf63bc62f4f2fbf8249b9a59010f

Și-n plus, în magazinul online Bocris.ro am văzut ultimile apariții în materie de laptop-uri, desktop-uri, televizoare, imprimante, camere digitale, GPS-uri, componente hardware de la peste 250 de brand-uri, la cele mai mici prețuri. Și cum am salariu de bugetar, de ce să nu profit?! Asta dacă și Saturn e de acord, bineînțeles! :p Dacă nu, apelez la metodele de credite și finanțare cu plata în rate. Deja am ochit câteva produse. Că eu am nevoie de chestii practice, nu de Feng Shui, chit că stârnesc alte conjuncturi nefavorabile

Acum îl aștept pe Jimmy, și pe gagica lu’ Jimmy, evident. Abia aștept să-l impresionez, să mă afirm. Mimi face gogoși și selfie-uri prin bucătărie, baie…pe unde poate. Tv-u mă încântă cu diagonala generoasă și sunetul perfect. Mai devreme mă uitam la o reclamă filmată prin pădure și mai că-mi venea să întind mână să adun ciuperci… E perfect! Am citit și horoscopul, totul pare ok. Așadar, până la următoarea aliniere…vă salut cu respect!

Un comentariu

  1. Mare om Jimmy asta :))) dar ai facut treaba buna cu televizorul

    Apreciază

Lasă un comentariu

Iuliana Condrea, Psiholog

Incurajare, acceptare, sustinere

Everything But The Music

The classics for those who like their music great and their sense of decency...not that much.

Books Around The Table

A potluck of ideas from five children's book authors and illustrators

despresunfood

Gateste sanatos cu Sun Food!

Minunile din gradina mea

Despre familia mea,copiii mei,gradina mea.......despre ceea ce ma face fericita

innovadbaby

Informatii utile pentru parinti in vederea alegerii si utilizarii corecte a articolelor pentru copii

Teatrul Masca Blog

un teatru altfel